Sou a: Inici / Tradicions / Passió Viva

Passió Viva

La Passió Viva d’Oliana és la representació, en quadres plàstics, de diferents episodis de la Passió i mort de Jesús, disposats en llocs estratègics pels carrers i places de la vila. En total s’hi escenifiquen nou quadres. Us convidem cada Divendres Sant a gaudir amb nosaltres d'aquesta tradició.

La Passió i mort de Jesucrist a la creu ha estat motiu de grans representacions teatrals en algunes poblacions catalanes, on ha esdevingut ja tradició de molts anys ( Esparraguera, Cervera, Olesa de Momtserrat...) En la majoria dels pobles i ciutats es segueix fent la Processó de Divendres Sant, on sovint s'inclouen fantàstics passos que també en reprodueixen  diverses escenes.

Des d'Oliana us proposem viure el Divendres  Sant,compartir amb Jesús l'últim sopar, veure amb quin sentiment prega al Pare a l'hort de Getseman´, sentir l'espetec del fuet contra les seves carns, amb quina admiració rep l'ajut del Cirineu en portar la creu, contemplar el gest d'agraïment del rostre de Crist mentres Veronica li asseca la suor, omplir-se amb els remordiments de la traicuó de Judes, patir amb el Fill de l'Home el llarg camí cap al Calvari i compartir el dolor  de Maria amb Jesús, el seu fill, mort en creu ,entre el seus braços.

Vine a gaudir  el Divendres Sant amb nosaltres, respira per unes hores el veritable ambient de la Setmana Santa, viu la Setmana Santa d'una manera viva, diferent. Estem segurs que no te'n tornaràs amb la sensació d'haver perdut el temps.

 

Troba'ns a www.passiovivaoliana.cat i al nostre Facebook

Accions del document