Sou a: Inici / Entitats / Oliana Jove

Oliana Jove

Oliana jove, una associació dedicada a un poble.

Oliana Jove

Qui som i què fem?

Tot comença quan un grup de joves pertanyents a diferents associacions del poble dedicades a l’oci i la cultura decideixen tirar endavant un projecte comú: vetllar per a que les activitats existents no deixin de fer-se i crear i organitzar unes noves activitats encarades a qualsevol tipus d’edat i de públic.

El nostre planter, per dir-ho d’alguna manera, està format per joves de 18 a 22 anys. I hi tenim de tot: tenim gent creativa que idea cada eslògan, cada oració i cada cartell o post visual de l’associació; tenim gent pensadora que dedica una mica del seu temps a trobar, recol·lectar i analitzar informació per dur a terme noves activitats que el mateix poble demana; tenim monitors de lleure, que s’encarreguen de la part d’oci dirigida a la mainada... En fi, tenim una gran varietat d’estils de persona que, entre tots, generem energia i positivisme. I vet aquí el nostre problema. En generem tant que vam decidir compartir-lo amb vosaltres.

Quin és el nostre objectiu?

Podríem definir el nostre objectiu en un de molt general: incentivar l’oci i la cultura a Oliana.

Així a trets generals, el que volem és que tothom, sigui resident d’Oliana, estiuejant, o turista, tingui la opció de participar en tot aquell esdeveniment al que pugui assistir.

Desglossant aquest gran objectiu, podem arribar a diferents rames:

-          Promoure l’educació en el lleure de la mainada: Un dels nostres objectius primordials és aconseguir que tota la mainada pugui gaudir d’un temps d’aprenentatge amb els seus companys i companyes. Al tractar-se d’un poble, tenim en compte les dificultats que tenen els forasters en incorporar-se, així com la coneixença prèvia que ja es tenen entre tots els nens i nenes. Per això, el nostre ideal comporta una relació propera amb la mainada, per poder-los guiar en temes que no gosen explicar a ningú per vergonya o por, així com servir-los d’ajuda a superar els seus problemes.

-          Augmentar l’oferta d’activitats lúdiques al municipi: ja siguin encarades a gent jove, adults o d’avançada edat. Les activitats al municipi han anat declinant a causa que el comitè organitzatiu d’aquestes s’ha cansat d’organitzar-les sempre de la mateixa manera i des de fa molts anys. Per això, nosaltres agafem el relleu d’aquells que ens el vulguin passar, així com acceptem els seus consells; ja sabeu la frase aquella de “el conocimiento no ocupa lugar”. A part d’agafar el relleu, també volem assabentar-nos d’aquelles mancances que troben, sobretot, la població més jove, i invertir en elles per tal de crear un millor ambient dins del municipi per a tothom.

-          Col·laborar amb altres associacions: des d’Oliana Jove ens hem proposat ajudar a tot aquell que ens demani ajuda, sempre que compartim els nostres valor o objectius.

Com ho fem?

Pràcticament tots els integrants de l’associació som estudiants, i ara també som estrangers, ja que pràcticament tots estudiem fora.

Com podeu observar, el fet d’estudiar tots fora genera un problema a una associació, que és la impossibilitat de coincidir tots en un mateix lloc a la mateixa hora. Per això, la manera trobada i provada que va millor per a parlar entre nosaltres és via WhatsApp, tot i que intentem fer una reunió cada mes per parlar de noves propostes i esdeveniments passats, i fer-ne una valoració.

La nostra manera de treball va començar sent un caos. Tothom volia fer-ho tot i les coses no sortien el bé que podien sortir. Finalment, la junta es va posar d’acord en reunir petits grups de treball, focalitzats cadascun en les habilitats dels individus que el conformen. D’aquesta manera ens hem demostrat a nosaltres mateixos que som capaços d’organitzar qualsevol cosa, sempre i quan ho fem de manera ordenada, correcta i prestant-hi molta atenció.

Quins són els nostres propers passos a seguir?

El primer de tots es crear una plataforma d’interacció amb el nostre públic, ja que és pintoresc i molt variat. A nosaltres ens agradaria conèixer la opinió de tots i cadascun per a poder millorar en tot allò que no fem bé, igual que voldríem millorar allò que fem bé, però es podria fer millor.

Simultàniament, ens agradaria captar nous socis, ens agradaria augmentar el nostre planter per conèixer encara més opinions, i cobrir places que amb el temps quedaran vacants, ja que no serem joves per sempre. Per això estem cercant persones amb entusiasme i molt d'amor per al seu poble que vulguin compartir aquest amor amb més gent.

 

Dades de contacte

Ens podeu trobar a l'Instagram: Oliana.jove  

President: Andreu Pérez 

Mail: olianajove@gmail.com

Accions del document