Sou a: Inici / Descobreix / Ermites / Sant Jaume de Graell

Sant Jaume de Graell

Capella de construcció moderna, edificada molt prop de l’antiga i de la que encara hi queda alguna resta. Sant Jaume de Graell ens ofereix una vista excepcional que abasta des de Bassella fins la Serra de les Canals.

No consta la data de la fundació i construcció de la Capella original de Sant Jaume, de la que només queden runes, i que es trobava en un inici a considerable distància però també prop de la casa de Graell. En la primera ubicació, a la capella de Sant Jaume Petit o menor s’hi celebrava la missa el primer de Maig i es donava una coca a cada persona, així com dues quarteres de blat pel rector d’Oliana i pels Canonges de la Seu com a administradors dels delmes de la vila. La primera referència d’aquesta capella la trobem al 1433.

L’any 1975 els veïns de Graell i la parròquia van començar la construcció de la capella actual, més a prop d’Oliana. Cada any per Sant Jaume, el 25 de juliol s’hi celebra un aplec.

Des de Sant Jaume es poden contemplar unes vistes magnífiques de l’horta i les serres que envolten Oliana. 

En aquest vídeo us proposem una caminada molt bonica pels voltants d'Oliana fins arribar a Sant Jaume de Graell, una ermita de construcció moderna però amb unes vistes impressionants d'Oliana i els pobles veïns, l'horta, el riu Segre i les muntanyes que ens rodegen. Veniu a descobrir-ho en persona! https://www.youtube.com/watch?v=3OmiDPnh3SU

Localització

Accions del document